Počet návštev: 1881775
  • Protidrogová prednáška

    Dňa 25.4.2024 sa uskutočnila pre žiakov 6.,7.,8., a 9. ročníka protidrogová prednáška s p. Petrom Rempetom z OZ BEZDROG.

    „Skutočným riešením je poznať fakty a nie užívať drogy.“

  • Zápis do 1. triedy

    18. apríla 2024 sa uskutočnil v našej škole zápis do prvého ročníka. 

    Budúcich prváčikov a ich rodičov privítala pani riaditeľka. 

    Deti si precvičili matematické zručnosti, výslovnosť slov, poznávanie farieb, geometrických tvarov, kreslenie, maľovanie a vyfarbovanie obrázkov. Po malom preskúšaní prišla vytúžená odmena v podobe darčekov a sladkých odmien.

    Na všetkých prváčikov sa tešíme 2.septembra 2024.

  • Detský festival ľudovej hudby VIDIEČANOVA HABOVKA 2024 – regionálne kolo

    Dňa 13.04.2024 sa v KD v Špačinciach uskutočnilo regionálne kolo speváckej súťaže

     „Vidiečanova Habovka 2024 “.

     

    Za našu školu súťažila v sólo kategórii Tatianka Tumová zo VI. triedy.

    Tatianka sa vo svojej kategórii umiestnila  v zlatom pásme.

    Veľká vďaka patrí aj hudobnému doprovodu na akordeóne pánovi Milanovi Kuzmovi.

  • Noc v škole

    Dňa 11.4.2023 sa uskutočnila Noc v škole s následovným programom:

    18:45 – začiatok akcie 

    • Pevnosť Boyard - oboznámenie s priebehom aktivít 
    • rozdelenie detí do skupín

    19:00 - Beseda so spisovateľom

    Priebežne prebiehli aktivity Pevnosti Boyard.

    Pripravených bolo 9 stanovíšť. 

    cca 22:00 –  vyhodnotenie aktivít

    22:30 –  1. stupeň – Čítanie rozprávok + premietanie rozprávok – následne večierka

    22:30   2. stupeň – premietanie filmov a poločenské hry...

  • Pôstna krabička

    Aj tento rok sa na našej škole už tradične konala zbierka na pomoc tým, ktorým to potrebujú oveľa viac ako my - Pôstna krabička.  Túto zbierku každoročne organizuje Slovenská katolícka charita. Od 14.marca mohli naši žiaci, ale aj učitelia, prispieť aspoň malou sumou. Tentokrát bola pomoc určená osamelým mamičkám v ugandskom meste Adjumani, ktoré pracujú v krajčírskej dielni sv. Jozefa. S touto pomocou si budú môcť zakúpiť šijacie stroje, či nakúpiť látky, aby mohli lepšie pracovať a tak sa postarať o svoje deti.  

    Celkovo sa vyzbieralo 55 plus 42 eur, takže spolu 97 EUR! 

    Všetkým darcom v ich mene ďakujeme!

  • Marec Mesiac kníh 1.-2. ročník

    V priebehu marca sa prváci a druháci venovali čítaniu kníh a rozprávok. Spoločne si potom odprezentovali čitateľské denníky vo forme projektu. Druháci svoje prečítané knihy sformovali do druháckej knižnice.

  • Exkurzia Považský Inovec - Sedliská

    08.04. a 10.04. 2024 sa žiaci 8. a 5. ročníka zúčastnili biologicko-geografickej exkurzie v Považskom Inovci pod vedením pani učiteľky Vranákovej a  pani učiteľky Aberštíkovej. Žiaci navštívili Prírodnú rezerváciu Sedliská, ktorá je výnimočná výskytom vzácnych teplomilných druhov rastlín a živočíchov. Počas túry turistickým náučným chodníkom žiaci spoznávali  pôvodné i nepôvodné druhy vegetácie, horninové zloženie, pozitívne i negatívne javy v  krajine i geografickú lokalizáciu územia, pozorovali chránené hlaváčiky jarné, liečivé hluchavky, pľúcniky a iné rastliny. Zo živočíchov sa im podarilo pozorovať jaštericu zelenú, jašterice krátkohlavé, zlatoňa obyčajného, májku, drevára rôzne druhy motýľov a iné druhy  hmyzu. Na poslednom stanovišti žiaci riešili súťažné úlohy. Najšikovnejší a najaktívnejší žiaci boli odmenení sladkou odmenou.

  • Environmentálne vyučovanie na  tému:  Odpady

    12. apríla sme zorganizovali na I. aj II. stupni environmentálne vyučovanie so zameraním na tému - Odpady. Cieľom bolo rozvíjať povedomie žiakov o problematike odpadov, dôležitosti triedenia a recyklácie, zároveň upozorniť na blížiaci sa Deň Zeme, ktorý bude 22. apríla. Žiaci I. aj II. stupňa si pozreli vzdelávacie videá, následne riešili úlohy v špeciálne pripravených pracovných listoch. Žiaci II. stupňa pracovali v skupinách a odpovede na otázky hľadali v materiáloch umiestnených na nástenkách, dverách a pod. na chodbách školy. Niektoré z materiálov pripravovali samotní žiaci ako referáty alebo náučné plagáty. Po vyhodnotení pracovných listov, sa žiaci spolu s triednymi učiteľmi zúčastnili zberu odpadov v okolí školy a v obci. Žiaci 8. ročníka upravili areál ZŠ – vyzbierali smeti, vypleli záhony a vysadili do nich nové ovocné dreviny. V MŠ vysadili ovocné stromy a kry žiaci 9. ročníka.

  • Šaliansky Maťko krajské kolo

    Naša žiačka 7. ročníka  Dorota Ilavská sa v krajskom kole recitačnej súťaže Šaliansky Maťko umiestnila na nádhernom 3. mieste. Konkurencia síce bola silná, ale Dorotka podala excelentný výkon.

  • Časopisy 2. stupeň

    Žiaci 2. stupňa mali na hodinách slovenského jazyka a literatúry počas celého mesiaca marec projektové vyučovanie – Vytvor si vlastný triedny časopis. Žiaci vytvárali nádherné tematické časopisy. Vytvorené časopisy hodnotili učitelia. Na 1. mieste sa umiestnil 8. ročník, Na 2. mieste 5. ročník, na 3. mieste 6. ročník a na 4. mieste 7. ročník.

  • Plán práce APRÍL

  • Marec – mesiac knihy v ŠKD

    Nie každý čítanie obľubuje, preto je dôležité, aby deti vnímali knihy ako svojich priateľov.

    Popri povinnostiach sme sa stihli aj zahrať, starší žiaci čítali mladším, ilustrovali sme rozprávky a vyrábali záložky. Ževraj to bola príma zábava...☺♥

  • Hollého pamätník - okresné kolo

    V dňoch 26.-27.3. 2024 sa konalo okresné kolo recitačnej súťaže Hollého pamätník v CVČ Hlohovec. Našu školu reprezentovali Marek Lacheta, Marko Gabriel Yacoub, Ažbetka Vančová, Zara Raceková, Teo Ondruška.

    2. miesto získal Teo Ondruška (5. roč.)

    3. miesto získal Marko Gabriel Yacoub (4. roč.)

    Gratulujeme!! 

    Hoci sa neumiestnili na prvých miestach, podali skvelé výkony a určite získali množstvo inšpirácií, ktoré môžu obohatiť ich umelecký prednes v budúcnosti.

  • Projektové vyučovanie "RISKUJ A SPOZNÁVAJ" 3.-4. ročník

    V rámci aktivity „Marec - mesiac kníh“  sme učitelia slovenského jazyka a literatúry, matematiky, anglického jazyka a informatiky (PaedDr. Jarmila Gáborová, Mgr. Adela Chramazdová Novotná, Mgr. Erika Kúdelová, Mgr. Andrea Opat, Mgr. Ivan Gábor) využili možnosť na stretnutie s tretiakmi a so štvrtákmi. Pri aktivitách boli nápomocné naše pedagogické asistentky.  21. marca sme ich zapojili do projektového vyučovania v rámci 5 vyučovacích hodín.

    Projektové vyučovanie bolo zamerané na učiva zo slovenského jazyka a literatúry, matematiky, anglického jazyka a vlastivedy a vizualizáciu v procese tvorenia a chápania žiaka. Samotná realizácia projektovej formy vyučovania na hodinách nie je pevne stanovená, a preto ani neobmedzuje učiteľa v jeho tvorivosti a spôsoboch realizácie vyučovacej hodiny.

    V súčasnosti jedna z najobľúbenejších aktivít RISKUJ na opakovanie učiva tematických celkov nielen medzi žiakmi ale aj učiteľmi. Súťažná hra Riskuj sa v minulosti vysielala v TV Nova a čerpala z amerického originálu s názvom Jeopardy.  Jej obľúbenosť vychádza zo súťaživosti, hravosti, momentov prekvapenia a ako už samotný názov napovedá – z potreby riskovať pri snahe zvíťaziť. Ak súťažný tím odpovie na ním vybranú otázku správne, pripíše si na konto príslušný počet bodov. Ak odpovie nesprávne, alebo nie je schopný poskytnúť žiadnu odpoveď, daný počet bodov sa odpočíta. Toto pravidlo núti hráčov premýšľať nad správnou stratégiou – riskovať, alebo ísť radšej na istotu? Na konci hry vyhráva  pochopiteľne skupina s najvyšším skóre.

    Ďalej získali informácie o Milanovi Rastislavovi Štefánikovi, jeho živote.

    Jednou z najznámejších vedomostných televíznych súťaží na svete je bezpochyby Milionár. Žiaci si mali možnosť vyskúšať aj túto hru. Princíp súťaže sa v školských podmienkach stáva obľúbeným a efektívnym nástrojom na opakovanie učiva, ktorý žiakov cez simuláciu skutočnej televíznej súťaže motivuje k snaženiu. 

    Ako učitelia sme vytvárali rôzne scenáre a otázky, ktoré vedú k tomu, aby žiaci rozmýšľali o tom, čo sa učia. Realizácia závisela od žiakov, od ich tvorivosti, fantázie, kritického myslenia, vnútornej motivácie, záujmov a potrieb. Takýto spôsob výučby sme vyhodnotili ako užitočný a potrebný pre žiakov na základe osvojenia si učiva v 3. a 4. ročníku ZŠ.

  • VEDELI STE, ŽE BANOVKY SÚ VYROBENÉ Z BAVLNY?

    VEDELI STE, ŽE BANOVKY SÚ VYROBENÉ Z BAVLNY? Dňa 20.3.2024 sa žiaci 1.-8. ročníka zúčastnili aktivity zameranej na finančnú gramotnosť. Pokým sa deviataci počas testovania snažili zo seba dostať čo najviac vedomostí, ostatní žiaci druhého stupňa hrali escape game zameranú na peniaze. Pomocou hádaniek a úloh sa mali dopracovať ku kódu, pomocou ktorého mohli odomknúť truhlicu. Aj žiaci prvého stupňa sa okrem nových informácií o peniazoch naučili, ako pracovať s bankomatom.

  • Výsledky okresného kola geografickej olympiády


    V kategórii F (6. – 7. ročník)
    Matej Srdoš - 1. miesto, úspešný riešiteľ, postupuje do krajského kola


    Nina Vavrová - 5. miesto, úspešný riešiteľ
    Barbora Halásová – riešiteľ


    V kategórii G (5. ročník)
    Sára Zacharová – 4. miesto

     

    Gratulujeme!

  • Putujeme za ľudovou piesňou- Okresné kolo

    Dňa 18.03.2024 sa v ZUŠ v Hlohovci uskutočnilo okresné kolo speváckej súťaže „Putujeme za ľudovou piesňou“.

     

    Za našu školu súťažili v I. sólo kategórii Jakub Ondriga z III. triedy,  v II. sólo kategórii Tatiana Tumová zo VI. triedy a v III. sólo kategórii Nela Machová z VIII. triedy.

     

    Tatiana Tumová sa vo svojej kategórii umiestnila na peknom 1. mieste.

     

    Nela Machová sa vo svojej kategórii umiestnila  na 3. mieste.

     

    Srdečne blahoželáme dievčatám ďakujeme za reprezentáciu školy.

  • Písomná prihláška do ZŠ (1. ročník) 2024/2025

  • Projektové vyučovanie „Naše Slovensko“ 3.-4. ročník

    V rámci aktivity „Marec - mesiac kníh“  sme učitelia slovenského jazyka a literatúry, matematiky, anglického jazyka a informatiky (PaedDr. Jarmila Gáborová, Mgr. Adela Chramazdová Novotná, Mgr. Erika Kúdelová, Mgr. Andrea Opat, Mgr. Ivan Gábor) využili možnosť na stretnutie s tretiakmi a so štvrtákmi. 14. marca sme ich zapojili do projektového vyučovania v rámci 4 vyučovacích hodín.

    Projektové vyučovanie bolo zamerané na učiva zo slovenského jazyka a literatúry, matematiky, anglického jazyka a vlastivedy a vizualizáciu v procese tvorenia a chápania žiaka. V našom prípade išlo o efektívny spôsob výučby, pri ktorom môžeme využívať zábavnou formou niektoré progresívne didaktické metódy ako problémové vyučovanie, kooperatívne vyučovanie, samozrejme na konci vyučovania aj o diskusiu so žiakmi. Samotná realizácia projektovej formy vyučovania na hodinách nie je pevne stanovená, a preto ani neobmedzuje učiteľa v jeho tvorivosti a spôsoboch realizácie vyučovacej hodiny.

    Proces poznávania napr. Naše Slovensko, je charakteristický svojou otvorenosťou. Ako učitelia sme vytvárali rôzne scenáre a otázky, ktoré vedú k tomu, aby žiaci rozmýšľali o tom, čo sa učia. Realizácia závisela od žiakov, od ich tvorivosti, fantázie, kritického myslenia, vnútornej motivácie, záujmov a potrieb. Takýto spôsob výučby sme vyhodnotili ako užitočný a potrebný pre žiakov na základe osvojenia si učiva v 3. a 4. ročníku ZŠ.

     

  • Plán práce MAREC

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou, Osloboditeľov 9, Červeník
    Osloboditeľov 9
  • 033 734 11 37

Fotogaléria