Počet návštev: 1891898
  • VEDELI STE, ŽE BANOVKY SÚ VYROBENÉ Z BAVLNY?

    VEDELI STE, ŽE BANOVKY SÚ VYROBENÉ Z BAVLNY? Dňa 20.3.2024 sa žiaci 1.-8. ročníka zúčastnili aktivity zameranej na finančnú gramotnosť. Pokým sa deviataci počas testovania snažili zo seba dostať čo najviac vedomostí, ostatní žiaci druhého stupňa hrali escape game zameranú na peniaze. Pomocou hádaniek a úloh sa mali dopracovať ku kódu, pomocou ktorého mohli odomknúť truhlicu. Aj žiaci prvého stupňa sa okrem nových informácií o peniazoch naučili, ako pracovať s bankomatom.

  • Výsledky okresného kola geografickej olympiády


    V kategórii F (6. – 7. ročník)
    Matej Srdoš - 1. miesto, úspešný riešiteľ, postupuje do krajského kola


    Nina Vavrová - 5. miesto, úspešný riešiteľ
    Barbora Halásová – riešiteľ


    V kategórii G (5. ročník)
    Sára Zacharová – 4. miesto

     

    Gratulujeme!

  • Putujeme za ľudovou piesňou- Okresné kolo

    Dňa 18.03.2024 sa v ZUŠ v Hlohovci uskutočnilo okresné kolo speváckej súťaže „Putujeme za ľudovou piesňou“.

     

    Za našu školu súťažili v I. sólo kategórii Jakub Ondriga z III. triedy,  v II. sólo kategórii Tatiana Tumová zo VI. triedy a v III. sólo kategórii Nela Machová z VIII. triedy.

     

    Tatiana Tumová sa vo svojej kategórii umiestnila na peknom 1. mieste.

     

    Nela Machová sa vo svojej kategórii umiestnila  na 3. mieste.

     

    Srdečne blahoželáme dievčatám ďakujeme za reprezentáciu školy.

  • Písomná prihláška do ZŠ (1. ročník) 2024/2025

  • Projektové vyučovanie „Naše Slovensko“ 3.-4. ročník

    V rámci aktivity „Marec - mesiac kníh“  sme učitelia slovenského jazyka a literatúry, matematiky, anglického jazyka a informatiky (PaedDr. Jarmila Gáborová, Mgr. Adela Chramazdová Novotná, Mgr. Erika Kúdelová, Mgr. Andrea Opat, Mgr. Ivan Gábor) využili možnosť na stretnutie s tretiakmi a so štvrtákmi. 14. marca sme ich zapojili do projektového vyučovania v rámci 4 vyučovacích hodín.

    Projektové vyučovanie bolo zamerané na učiva zo slovenského jazyka a literatúry, matematiky, anglického jazyka a vlastivedy a vizualizáciu v procese tvorenia a chápania žiaka. V našom prípade išlo o efektívny spôsob výučby, pri ktorom môžeme využívať zábavnou formou niektoré progresívne didaktické metódy ako problémové vyučovanie, kooperatívne vyučovanie, samozrejme na konci vyučovania aj o diskusiu so žiakmi. Samotná realizácia projektovej formy vyučovania na hodinách nie je pevne stanovená, a preto ani neobmedzuje učiteľa v jeho tvorivosti a spôsoboch realizácie vyučovacej hodiny.

    Proces poznávania napr. Naše Slovensko, je charakteristický svojou otvorenosťou. Ako učitelia sme vytvárali rôzne scenáre a otázky, ktoré vedú k tomu, aby žiaci rozmýšľali o tom, čo sa učia. Realizácia závisela od žiakov, od ich tvorivosti, fantázie, kritického myslenia, vnútornej motivácie, záujmov a potrieb. Takýto spôsob výučby sme vyhodnotili ako užitočný a potrebný pre žiakov na základe osvojenia si učiva v 3. a 4. ročníku ZŠ.

     

  • Plán práce MAREC

  • Súťaž ANJ

    Do you like English?

    Neváhaj a zapoj sa do celoslovenskej súťaže v anglickom jazyku. Over si svoje vedomosti s ostatnými žiakmi z celého Slovenska. Každý súťaži v kategórii svojho ročníka a vedomosti sú iba z aktuálneho ročníka. Na stránke www.englishstar.sk môžeš pozrieť testy z minulého roka.

    Každý, kto sa zapojí dostane diplom,nikto neprehráva. K tomu môžeš vyhrať aj Smartphone a samozrejme, že dostaneš aj 1 od p.uč. Opat za prácu navyše.

    Cena je: 6,50€

    Záujem nahlásiť p.uč.Opat do 9.4.2024

  • Súťaž Marec - mesiac kníh

  • Putujeme za ľudovou piesňou školské kolo

    Dňa 1. marca 2024 sme sa vrátili v čase... Naši žiaci si uctievali naše folklórne tradície spevu ľudových piesní na súťaži Putujeme za ľudovou piesňou

    Súťaže sa zúčastnili ročníky 1.-8.

    Žiaci súťažili v kategóriách:

    1.-3. ročník: 1. miesto: Jakub Ondriga (3. ročník)

                         2. miesto: Tomáš Podkopčan (2. ročník)

                         3. miesto: Anna Malovcová (3. ročník), Lucia Sklenárová (1. ročník)

     

    4.-6. ročník: 1. miesto: Tatiana Tumová (6. ročník)

                         2. miesto: Sofia Horvathová (4. ročník)

                         3. miesto: Marek Lacheta (4. ročník),  Teo Ondruška (5. ročník)

     

    7.-8. ročník: 1. miesto: Nela Machová (8. ročník)

                         2. miesto: Dorota Ilavská (7. ročník)

                         3. miesto: Ela Vančová, Nina Repová (8. ročník)

     

    Gratulujeme!

    Na priebeh súťaže dohliadala porota v zloženi:

    PaedDr. Jarmila Gáborová RŠ

    Mgr. Adela Chramazdová Novotná ZRŠ

    Mgr. Alena Hrubešová TU 1. ročník

    Mgr. Miroslava Žovínová TU 2. ročník

    Mgr. Erika Kúdelová TU 3. ročník

     

    Taktiež ďakujeme všetkým ostatným súťažiacim. Podujatie sa vydarilo, žiaci si odniesli pekné zážitky. Dúfajme, že naše folklórne tradície si osvojí aj mladšia generácia a bude s chuťou a láskou spievať ľudové piesne, ktoré vypovedajú veľa o našej histórii a živote Slovákov.

  • Hollého pamätník 1. stupeň školské kolo

    Dňa 27. februára 2024 sa uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hollého pamätník. Vkategórii próza sa na 1. mieste umiestnil Marko Gabriel Yacoub zo 4. ročníka, na 2. mieste Kristína Mišová  z 2. ročníka a na 3. mieste Alexandra Blažková z 3. ročníka. V kategórii poézia sa umiestnil na 1. mieste Marek Lacheta zo 4. ročníka, na 2. mieste Emma Miklovičová zo 4. ročníka a 3. miesto získali Anna Malovcová z 3. ročníka a Cynthia Šuhajíková zo 4. ročníka. Víťazom gratulujeme!

  • NR SR, Múzeum židovskej kultúry

    Exkurzia Bratislava 20. 2. 2024 - žiaci 8. a 9. ročníka navštívili naše hlavné mesto. Žiaci si najprv prezreli okolie Bratislavského hradu a hradné záhrady. Následne navštívili NRSR, kde si vypučili stručnú politickú históriu Slovenska a spomenuli si na významné politické osobnosti , napríklad na Štúra a Štefánika. Žiaci sa popri komentovanej prehliadke budovy NRSR zúčastnili naživo aj zasadnutia NRSR. Poslednou zástavkou našej exkurzie bolo Múzeum židovskej kultúry, kde sa žiaci zoznámili so zvykmi, tradíciami a históriou židovskej komunity žijúcej na Slovensku.

  • Šaliansky Maťko okresné kolo

    Dňa 23.2.2024 Dorotka Ilavská získala v okresnom kole 1. miesto v súťaží "Šaliansky Maťko". 

  • Vyhodnotenie Valentín

    Aj tento rok sme si pripomenuli sv. Valentína. Na našej škole prebiehal Valentínsky týždeň. Žiaci súťažili vo výrobe najkreatívnejšieho valentínskeho srdca, alebo mali možnosť tvoriť ľúbostnú báseň v jazykoch, ktoré sa učíme na našej škole (slovenský, anglický a nemecký).

    14. Februára sme sa obliekli do červenej či rúžovej farby. Celý týždeň sa niesol v znamení byť voči sebe láskaví a pomáhať si, robiť veci s láskou.

    Žiaci 1., 2. a 4. ročníka boli 100% oblečení v červenom.

    Za najkreatívnejšie srdce sme ohodnotili vecnými cenami 21 žiakov  a za najľúbostnejšiu báseň sme vybrali 7 žiakov.

    Všetci čo sa zapojili do výziev dostali sladkú odmenu.

    Najkreatívnejšie srdce : Ondruška Teo (5.r.), Poláková Didi (2.r.), Túmová Tatiana (6.r.), Vančová Betka (5.r.), Jehlárová Ninka (2.r.), Krajčovičová Melánia (2.r.), Jursa Jakub (1.r.), Blašková Saška (3.r.), Šuhajíková Cynthia (4.r.), Šuhajík Mateo (2.r.), Gorčík Matej (2.r.), Mokrá Daniela (2.r.), Marcinková Adela (2.r.), Ondriga Šimon (1.r.), Gálová Alica (2.r.), Žáková Karolína (4.r.), Petrgálová Ema (5.r.), Pidmalivska Elvíra (5.r.), Henčel Marek (7.r.), Havala Oliver (2.r.), Paulovič Matej (3.r.)

    Najľúbostnejšia báseň: Cifrová Adriana (9.r.), Kučíková Karin (8.r.), Vančová Ela (8.r.), Doka Leonard (8.r.), Kaarabčík Alex (8.r.), Machová Nela (8.r.),Martinkovičová Nela (8.r.)

    Srdečne gratulujeme!

    Heslo znie: Nie iba tento týždeň, ale aj po celý rok sa voči sebe správajme s láskou, vzájomným porozumením a rešpektom!

  • Valentínsky týždeň

  • Plán práce Február

  • Oznamy

  • Prednáška - protidrogová prevencia

    Dňa 11.1.24 sa pre žiakov 9.ročníka v rámci protidrogovej prevencie uskutočnila beseda s p. Mgr. Kamzíkovou z CCCaP z Hlohovca. Beseda s názvom „Keď chodíme von“ bola o prevencii závislostí a trávení voľného času.

     

  • Nábor detí

  • Konzultačné popoludnie 23.1.2024

    Milí rodičia,dňa 23.01.2024 (utorok) v čase od 15.00 h – 17.00 h sa uskutoční konzultačné popoludnie pre zákonných zástupcov našich žiakov.Prosíme rodičov, ktorí majú záujem konzultovať prospech a správanie svojich detí, aby prostredníctvom Edupage kontaktovali jednotlivých vyučujúcich a dohodli si presný čas ich konzultácie s vyučujúcim.ZŠ Červeník

  • Prerušenie prevádzky v MŠ a ŠJ

    Prerušenie prevádzky materskej školy a školskej jedálne

     

    Riaditeľka Základnej školy s materskou školou, Osloboditeľov 9, Červeník oznamuje, že zo závažných prevádzkových dôvodov -  veľká chorobnosť zamestnancov ŠJ a MŠ - prerušuje prevádzku materskej školy a školskej jedálne na nevyhnutne potrebný čas v dňoch 16. 01. 2024 až 19. 01. 2024. 

    Začiatok prevádzky bude 22. 01. 2024 (pondelok).

    Žiakom, ktorí navštevujú ŠKD, bude zabezpečený suchý obed. 

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou, Osloboditeľov 9, Červeník
    Osloboditeľov 9
  • 033 734 11 37

Fotogaléria